Call for Speakers

Click here for the English version

Voor de 5e editie van WordCamp Netherlands zijn we weer opzoek naar briljante sprekers! Dit jaar zal #WCNL plaatsvinden op 26 en 27 september en is zoals vorige edities weer bij Seats2Meet in Utrecht. We verwachten dit jaar meer dan 300 designers, developers, ondernemers, marketeers, bloggers en docenten met een passie voor WordPress vanuit Nederland en daarbuiten!

Sprekers zijn vanaf dit moment welkom zichzelf aan te melden om te komen spreken!

Presentatie Opzet & Aanmelding Richtlijnen

Dit jaar gaan we meer focus leggen op welke taal een presentatie is, op die manier kunnen bezoekers niet enkel op onderwerp maar ook op taal selecteren. Hierdoor is het belangrijk dat je bij je aanmelding aangeeft in welke taal je jouw presentatie kan/wilt geven (Nederlands, Engels, Beide). Als je beide kan en wilt doen kiezen wij de taal aan de hand van het programma. We hopen de gehele middag iedere keer een Nederlands en Engelse presentatie tegelijk te hebben.

Presentaties duren 25 minuten, inclusief tijd om eventuele vragen te beantwoorden. Als je de ruimte wilt bieden om vragen te stellen na je presentatie, raden wij je aan je presentatie onder de 20 minuten te houden maar we laten dit aan de spreker zelf over.

Voel je vrij om meerdere aanmeldingen te doen als je meer dan één idee hebt, wij kiezen dan de presentatie welke het beste past bij het programma. Wij verzoeken je vriendelijk om één presentatie/idee per aanmelding te doen.

Waar We Naar Opzoek Zijn

Wij zijn op zoek naar presentaties welke goed gepresenteerd zijn als een verhaal, dieper in gaan op een specifiek onderwerp maar toch het publiek geïnspireerd houden. We willen dat bezoekers na het evenement enthousiast en gemotiveerd zijn om een nieuwe techniek in te duiken, een nieuwe bedrijfsstrategie toe te passen of meer betrokken te worden bij de WordPress community.

Heb je al een gaaf idee? Meld je dan nu aan!

Deadline Aanmeldingen

Je aanmelding moet voor 1 augustus 2015 binnen zijn bij ons! Wij nemen voor 14 augustus 2015 contact op met alle kandidaten. Oh, en wacht nog even met een kaartje kopen! Alle goedgekeurde sprekers krijgen een gratis kaartje voor het evenement.

Klik hier om je aan te melden als spreker voor WordCamp NL 2015!


Call for Speakers [English]

For WordCamp NL 2015, we’re excited to bring ever more brilliant speakers on board to make it happen. The event will be held in Utrecht at September 26 and 27 and we expect to bring together more than 300 designers, developers, business owners, entrepreneurs, marketing experts, bloggers, and educators with a passion for WordPress from The Netherlands and beyond!

Speakers are invited to submit to speak on any topic related to WordPress (and beyond)!

Talk Format & Submission Guidelines

This year we’ll focus more on making clear what language a session is, this way you can pick sessions not only by topic but also by language. Because of this, it’s important that you include the language possibilities (Dutch, English or both) with your talk submission. If you can do both, we’ll select the language based on the schedule. We aim to always have a Dutch and an English simultaneously, excluding key notes.

Full-length sessions will be 25 minutes long, this includes the time for your talk and answering questions. If you plan to answer questions we recommend to keep your talk under 20 minutes but we leave this up to you.

If you have more than one idea, submit them all, we’ll pick the one we like best. Please send one submission per talk.

What we’re looking for

We want to see topics that are well-presented as a story, that dig into a specific area while still inspiring the audience. After the event, we want to send our audience home fired up and inspired to wrangle new technology, implement a new business strategy, or get involved with the WordPress community even more.

Have one in mind already? Well go on then, apply now!

Submission Deadline

We’re expecting your awesome speaking proposal by 1 August 2015. All candidates will be contacted by 14 August 2015. Oh, and don’t buy your ticket just yet. All approved speakers get a free ticket for the event.

Click here to apply to speak at WordCamp NL 2015!